Finalitza el Taller de Prevenció del Bullying al Col·legi Jesús Maria

Desprès de setmanes de treball, posem punt i final a les sessions del Taller de prevenció del bullying al Col·legi Jesús María. Un taller que han dut a terme l’equip de psicòlegs del CIM, dirigits per Mercè Soler Soriano, psicòloga infanto-juvenil i directora del centre.

seleccion

El taller es va realitzar a tots els cursos des de 1r de primària fins a 4t d’ESO, sumant un total de 20 xerrades.

Els objectius generals del taller han estat:

  • Conèixer el bullying i aprendre a diferenciar el què és i el què no és
  • Sensibilitzar als nens de què el bullying existeix i que cal frenar-ho
  • Fer-los entendre que és responsabilitat de tots, no només de la víctima i de l’agressor
  • Adquirir estratègies per fer-ne front, tant si sóc víctima com observador

Aquests objectius s’han treballat de forma diferent entre nens i adolescents, adaptant sempre a les edats el vocabulari, els vídeos i el material visual. Els alumnes van aprendre a diferenciar els tipus de bullying, els rols de cada part dels implicats, i com actuar davant dels possibles casos. A més, amb els alumnes d’ESO, vam anar una mica més enllà i vam parlar del paper de les xarxes socials en els casos de bullying i les seves implicacions legals.

Per part de l’equip, podem dir que la conclusió final d’aquest taller és molt positiva. Ens va sorprendre la participació activa dels nens i nenes i comprovar que molts alumnes ja estaven una mica sensibilitzats amb el concepte del bullying. Els estudiants van mostrar molt d’interès i es van poder treballar aspectes profitosos com vivències personals, moltes preguntes i reflexions i algunes petites autocrítiques.

Com a clausura del taller, hem organitzat dues sessions més pels pares dels alumnes. En aquestes xerrades es tocaran els temes que s’han tractat amb els nens, i es donarà també informació específica per als pares, com indicis de bullying a nivell emocional, tècniques perquè els fills expressin aquest tipus de situacions i formes d’actuar davant d’una situació de bullying com a pares.

Aprofitem per agrair de nou a l’escola i a l’AMPA la seva implicació i suport en aquestes sessions. Gràcies també als alumnes per la bona feina feta i als pares per la seva col·laboració. Ah, i us esperem a les últimes xerrades! Fins aviat!

* Si creieu que aquest és un taller que pot interessar a l’escola dels vostres fills, o us agradaria proposar-nos un de diferent, no dubteu en contactar-nos.

CIM Centre de Piscologia Mèdica: Tel. 933876050 - contacta@cim-psicologia.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s