Els tallers d’aquest curs

titol_metodologia

Taller d’Educació Emocional

taee_cim_2016

Els professionals del CIM Centre de Psicologia Mèdica realitzen des de fa dos anys el Taller d’Educació Emocional (TAEE). Es tracta d’un taller adreçat a alumnes de Primària que pretén afavorir el desenvolupament integral dels nens i nenes que hi participen. L’objectiu principal del TAEE és aportar un increment en el benestar psico-emocional i físic dels seus participants. Els diferents blocs d’activitats que es proposen (les habilitats emocionals, socials, conductuals, l’autoconcepte i l’autoestima) permeten avançar en el camí del auto-coneixement, produint un augment en l’autoestima, la intel·ligència emocional, la seguretat personal i adquirint unes habilitats socials més adequades i efectives.

En el TAEE sempre es treballa de forma grupal, sense deixar de banda les necessitats individuals de cada un dels nens i nenes que el formen. El treball en equip reforça el sentiment de grup, crea llaços d’amistat i els ensenya a vincular-se i a saber-se relacionar de forma efectiva en situacions socials. Es considera que qualsevol nen pot veure’s beneficiat d’un treball com aquest, és per això que es dirigeix a tots els nens de Primària en general, tant a nens amb problemes a nivell emocional (ansietat, dificultat en les relacions, baixa autoestima, etc.) com a nens sense una problemàtica tan marcada.

Com a complement al TAEE es porta a terme una sessió per a pares. Aquest taller pels adults pretén proporcionar-los una base a nivell emocional, tant per a ells mateixos com per a què puguin contribuir a reforçar des de casa els canvis que poden anar adoptant els seus fills.

El taller té lloc a l’escola i se sol realitzar durant les hores de descans del migdia o en horari de tardes, un cop finalitzades les classes.

Taller de prevenció de l’Assetjament escolar

seleccion

Al CIM sabem de la importància d’educar als nens i nenes en la igualtat, i per això dediquem esforços a ensenyar als alumnes a detectar, prevenir i afrontar l’assetjament escolar, també conegut com a bullying.

El taller que oferim des del CIM es pot realitzar a tots els cursos de l’escola des de 1r de primària fins a 4t d’ESO.

Els objectius generals del taller són:

  • Conèixer el bullying i aprendre a diferenciar el què és i el què no és
  • Sensibilitzar als nens de què el bullying existeix i que cal frenar-ho
  • Fer-los entendre que és responsabilitat de tots, no només de la víctima i de l’agressor
  • Adquirir estratègies per fer-ne front, tant si sóc víctima com observador

Aquests objectius es treballen de forma diferent entre nens i adolescents, adaptant sempre a les edats el vocabulari, els vídeos i la resta de material visual. Els alumnes aprenen a diferenciar els tipus de bullying, els rols de cada part dels implicats, i com actuar davant dels possibles casos. A més, amb els alumnes d’ESO, es pot anar una mica més enllà i parlar del paper de les xarxes socials en els casos de bullying i les seves implicacions legals.

Com a clausura del taller, també s’organitzen unes sessions pels pares dels alumnes. En aquestes xerrades es toquen els temes que es tracten amb els nens i es dóna informació específica per als pares, com indicis de bullying a nivell emocional, tècniques perquè els fills expressin aquest tipus de situacions i formes d’actuar davant d’una situació de bullying com a pares.

Si creieu que aquests són tallers que poden interessar a l’escola dels vostres fills, o us agradaria proposar-ne un de diferent, no dubteu en contactar-nos. Estarem encantats d’ajudar-vos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s