Regala’ls PARAULES

Les paraules són capaces de crear la realitat que ens envolta. Ens arriben per la seva vibració i de mica en mica, des del moment que som capaços de sentir-les en el ventre matern, comencem a omplir-nos i a ressonar amb elles.

A la primera infància les paraules van entrant amb poc filtre i amb l’alegria que ens convida la vida, com un joc estimulant que ens permet descobrir i experimentar. I així ens anem omplint i creant un diccionari personalitzat que d’alguna forma serà el que utilitzarem quan siguem adolescents i adults.

D’aquesta marera, igual que la petita mostra que conformen tots els virus amb els quals hem estat en contacte durant la nostra vida, les paraules absorbides seran les que conformaran la nostra identitat i aquesta la que conformarà la nostra autoimatge i autoestima. Així, quan som adults segurament ens identificarem amb les paraules que ens ressonin, que ens arribin amb la mateixa vibració, la qual sentim com a propera, com a familiar. És aleshores quan hem de ser capaços de tornar a escoltar-les i decidir què fer amb elles.

Algunes ens permetran avançar amb confiança i seguretat, mentre que d’altres potser suposen un llast que cal deixar enrere. Hem d’estar atents a com ens parlem a nosaltres mateixos i com deixem que els missatges externs ens penetrin: “no val per estudiar”; “nosaltres no som de tenir coses cares”; “els diners es guanyen amb esforç” i així fins a l’infinit. Els pares som els principals subministradors de paraules per als nostres fills, fet que ens fa directament responsables i cocreadors de les seves vides. Si prenem consciència, tenim un estri meravellós amb el qual podem donar amor i contribuir a una realitat més feliç.

Divertit, curiós, simpàtic, atent, intel·ligent, senzill, capaç, estimar, amistat, família, enèrgic, competent, gaudir… ET RESSONEN?

Serà important prendre consciència que la realitat que ens envolta l’hem creat nosaltres mateixos i podem assumir la responsabilitat de revisar aquest diccionari, esborrar, ampliar i modificar a partir d’un treball personal d’autoconeixement i creixement personal.

Mercè Soler Soriano

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s