Càpsules de Psicologia: Conflicte de lleialtats

“… Que Pol, estava bo l’entrepà que t’he preparat, oi? Segur que el meus no es queden podrint-se a la motxilla com els altres (com els que et fa la mare…)”

“… Aquest cap de setmana, com sempre, farem moltes coses. Oi que les nostres activitats són les més divertides? (Són millors que les que fas amb el pare).

Per mostrar que estimem als nostres fills i per saber si els nostres fills ens estimen, sense adonar-nos, entrem a rivalitzar i desvalorar -ni que sigui subtilment- les actuacions de l’altre progenitor.

Els nens estan especialitzats en entendre a la perfecció aquestes subtileses i senten que els fem triar. Per atendre la nostra necessitat de ser més especial que l’altre progenitor, el que fem és generar patiment als fills i els portem a que estiguin en un conflicte de lleialtats. És molt important que ens aturem uns instants i reflexionem sobre la manera en que ens dirigim als nostres fills. Aquest és un “idioma” que es pot aprendre. Al CIM som especialistes en parlar l’Idioma de les Emocions. T’apuntes?

Anna Viñals Sala
Psicòloga sanitaria (Col. 7361)

CIM Centre de Piscologia i Logopèdia: Tel. 933876050 - contacta@cim-psicologia.com
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s